گزارش کارآموزی زراعت سويا 31 ص
دسته بندي :
گزارش کارآموزی »
نمونه گزارش کارآموزی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 29 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
تحقيق كارآموزي
زراعت سويا
فهرست مطالب
كليات: 1
گياهشناسي سويا: 1
شرايط آب و هوايي: 2
تهيه ي زمين: 2
طرز كاشت: 3
تناوب زراعي: 6
ذيلا" چند تناوب جالب ذكر ميگردد: 7
خشك كردن محصول: 11
انبار كردن سويا: 12
مگس لوبيا: 15
پروانه ي تك نقطه اي: 16
فيتوفترا: 16
پوسيدگي ذغالي: 17
پوسيدگي ساقه: 17
بيماري لكه موجي برگ سويا: 18
بيماري لكه ارغواني: 19
ويروس موزاييك سويا: 19
نحوه ي كنترل بيماريهاي سويا: 19
بيماري ناشي از كمبود مواد غذايي: 20
كمبود آهن: 21
كمبود منگنز: 21
علفهاي هرز مزارع سويا و نحوه ي كنترل آنها: 22
نكات مهم در زراعت سويا: 24
منابع مورد استفاده: 27
كليات:
سويا كه آن را به انگليسي soybean مينامند گياهي است كه اكثرا" بخاطر دانه اش در دنيا كشت ميشود از دانه ي اين نبات روغن استخراج ميگردد كه در تهيه ي روغن نباتي وتغذيه ي انسان به كار ميرود از كنجاله ي سويا نيز كه داراي مقدار زيادي پروتيين مرغوب ميباشد در دامپروري و مخصوصا" مرغداري استفاده ميشود همچنين در بعضي از نقاط دنيا اين نبات را به عنوان علوفه كشت ميكنند
تا دو سال پيش در ايران زراعت سويا از لحاظ سطح كشت و مقدار محصول در مقام بعد از آفتابگردان قرار داشت ولي توجه دولت مخصوصا" وزارت كشاورزي ومنابع طبيعي به توسعه ي اين زراعت موجب گرديد كه در سال 1345 سطح زراعت ويا به پاي سطح آفتابگردان برسد امروزه زراعت اين نبات در خيلي از نقاط دنيا يكي از مهمترين زراعتهاي منطقه ميبا شد.
گياهشناسي سويا:
نام علمي سويا GLYCIN MAXL ازخانواده ي لگومينوز و حساس به شوري واز نباتات روز كوتا است.
نكته: اگر شوري خاك بيشتر از 7ميلي موز بر سانتي متر باشد گره بندي در ريشه متوقف ميشود.
ريشه:هر ريشه سويا از ريشه اصلي و ريشههاي فرعي تشكيل شده، ريشه اصلي ميتواند تا عمق 5/1متر پايين برود ولي ريشههاي در اعماق فرو ميرود، قسمت عمده ريشه در 60سانتي متري اوليه خاك قرار دارد، رشد ريشه ها تا موقع گل دادن نبات ادامه دارد وبعد ازآن متوقف ميشود.
برگ: به غير از دو برگ اوليه، سويا مركب است از 3 برگچه نسبتا" بيضي شكل و پهن و كركدار تشكيل شده است.
ساقه: ساقه ي اصلي سويه عمودي بوده و از آن ساقههاي كوچكتر فرعي منشعب ميشوند
گل: گلهاي سويا خود گشن و به رنگ سفيد يا بنفش كمرنگ است، گل آذين آن ازنوع خوشه اي است كه عوامل محيطي مانند رطوبت،
حرارت، و. . . در موقع گل دادن روي آنها تاثير عمده ميگذارد.
ميوه: ميوه سويا از نوع نيام كه با دو شكاف طولي با زمينگردد و عموما" 2 تا 3 دانه در درون آن قرار دارد.
نكته: صفر بيولوژيك سويا حدود 10 درجه سانتيگراد است و شروع رشد آن زماني است كه درجه حرارت خاك در اين محدوده باشد.
شرايط آب و هوايي:
به طور كلي سويا نباتي است كه در طول رشد خود احتياج به بارندگي دارد ولي موقع رسيدن بهتر است كه هوا آفتابي باشد بعلاوه سويا شرايط آب وهوايي مرطوب را دوست دارد و در اين شرايط كمتر دچار آفت ميشود
حرارت كمتر از 10 درجه براي سويا مناسب نيست و حرارت بيش از 38 درجه نيز ممكن است به سويا صدمه بزند در مورد درجه حرارتهاي بالا نوع رقم سويا موثر است برخي از ارقام با بالا رفتن درجه حرارت دانه ي آنها چروكيده شده و از ارزش آنها كاسته ميشود.
تهيه ي زمين:
تهيه ي زمين مهمترين مسۀله در زراعت سويا است . تهيه ي زمين از زمان برداشت محصول قبلي شروع ميشود كه بايد بلافاصله بعد از برداشت زراعت قبلي زمين را شخم نيمه عميق زد تا بقاياي زراعت قبل در خاك مدفون گردد و در جريان پاييز وزمستان پوسيده وتبديل به هوموس گردد و در طول پاييز وزمستان هر زمان كه ميسر شود بايد زمين را چنگك زد تا هم علفهاي هرز را از ميان برداشته وهم با شكستن عروق شعريه از تبخير و هدر رفتن ذخيره ي آب زمين جلوگيري گردد.
ضمنا" در در اراضي جنگلي بخوصوص در زمينهاي تازه آباد شده حتما" بايد قبل از كاشت زمين را هرس بزنند تا بقاياي در ختان وگياهان جنگلي نپوسيده و نيم پوسيده از خاك خارج شود.
مراحل آماده سازي زمين:
عمليات شخم: بهتر است در پاييز اقدام به شخم زدن كنيم و تا عمق 30 سانتي متري زمين را شخم بزنيم و قبل از شخم بايد 150تا200 كيلو گرم كود فسفات آمونيوم داد.
براي از بين بردن كلوخه ها از ديسك استفاده ميكنيم كه در بهار اين كار انجام ميشود و براي آماده شدن و ايجاد يك بستر مناسب براي كاشت از دو ديسك عمود بر هم استفاده ميكنيم و سپس زمين را ماله ميكنيم.
عمليات كاشت:
عمق كاشت بر طول زمان خروج گياه از خاك اثر ميگذارد نونهالاني كه در عمق زياد كشت شده اند بايد مسافت بيشتري را تا سطح خاك طي كنند. به علاوه، حرارت در عمق پايين تر، سرد تر بوده و رشد نونهال كند تر خواحد بود. سويا را هرگز عميق تر از 5/3 سانتي متر كشت ننمايد. بهترين عمق بين 2تا3 سانتي متر ميباشد. علفهاي هرز براي جذب رطوبت و المنت ها رقابت شديدي با سويا خواهند داشت، انجام يك كلتيواتور سطحي قبل از كشت كمك بزرگي به كنترل علف هرز خواهد كرد