تحقیق تهیه شیر و پنیر از سویا 9 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 7 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تهیه شیر و پنیر از سویا
‏شیر سویا
‏حتما مشاهده کرده اید که دانه های سویا به شکل لوبیاست و لوبیای سویا نام دارد. با خیس کردن دانه های لوبیای سویا در آب و خرد کردن و فشار دادن سویاهای خیس خورده مایعی بدست می آید که شیرسویا ( SOY MILK‏ )نام دارد. شما می توانید در منزل نیز آن را تهیه کنید.
‏این ماده غذایی در چین بسیار مصرف می شود. شیرسویا، مزه لوبیا می دهد که چینی ها آن را دوست دارند، ولی ممکن است شما این طعم را دوست نداشته باشید. البته با روش های خاص در کارخانه می توان این طعم را کاهش داد .
‏ارزش تغذیه ای شیر سویا :
‏شیرسویا منبع غنی
‏پروتئین‏ ‏ با کیفیت بالا، ویتامین های گروه B‏ و ایزوفلاوون هاست. لاکتوز (قند شیر) را ندارد، بنابراین برای کسانی که دچار مشکل "‏ ‏عدم تحمل لاکتوز‏ ‏" هستند و همچنین برای افرادی که نسبت به شیرگاو حساسیت دارند و نمی توانند شیر بخورند، جایگزین خوبی است.
‏در‏ ‏کشور های دیگر‏ ‏هنگام تهیه شیرسویا در کارخانه، مواد طعم دهنده (وانیل،
‏کاکائو‏ ‏) و مقدار زیادی‏ ‏کلسیم‏ ‏یا ویتامین به آن اضافه می کنند.
‏طرز تهیه شیر از سویا در منزل:
‏برای تهیه 1 لیتر شیر سویا، حدود 125گرم لوبیای سویا مورد نیاز است. برای تهیه شیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:
‏1- خیس کردن و گرفتن پوست لوبیاهای سویا:
‏لوبیاهای سویا را پاک کنید و مدت 10 تا 16 ساعت در آب خیس کنید. در صورت دلخواه می توانید پوست دانه های سویا را بگیرید. گرفتن پوست دانه های سویا باعث می شود مراحل تهیه شیر از سویا بهتر صورت گیرد. یک روش دیگر این است که دانه های سویا را قبل از خیس کردن کمی شکاف دهید. در این حالت پوسته ها به راحتی شل شده و با شستن از سویا جدا می شوند. اگر سویا را شکاف دهید ، زمان لازم برای خیس خوردن آن 6 تا 8 ساعت می شود.
‏2- حرارت دادن دانه های سویا:
‏سویاها را حرارت دهید تا آنزیم های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می توانید مدت 2دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل مایکروویو قرار دهید یا اینکه داخل فر بگذارید.
‏3- خرد کردن دانه های سویا:
‏لوبیاهای سویای خیس خورده را به همراه 1 لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید. یا اینکه می توانید سویا های خیس خورده را کاملاً آسیاب کنید و با 1 لیتر آب مخلوط کنید. سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید.
‏4- جوشاندن شیر سویا:
‏مایعی که از آبکش رد شده است، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می توانید تا 3 روز آن را در یخچال نگه دارید.
‏5- طعم دادن به شیر سویا:
‏برای بهبود طعم شیر سویا، می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید، زیرا شیر گاو هم حاوی مقدار زیادی نمک است. شکلات، وانیل یا طعم دهنده های میوه ای نیز، مناسب هستند.
‏توفو
‏توفو (TOFU‏) ماده غذایی است، که شبیه پنیر است. و با افزودن مواد انعقاد دهنده به شیر سویا بدست می آید. . در حقیقت توفو، همان پنیری است که با انعقاد شیر سویا به دست می آید.
‏پنیر سویا نیز همانند پنیر معمولی باید در آب سرد و در یخچال نگهداری شود.
‏ارزش تغذیه ای توفو:
‏توفو همانند سایر فرآورده های سویا، LDL‏ (کلسترول بد) خون را کاهش می دهد و مقدار HDL‏ (کلسترول خوب) را در حد طبیعی حفظ می کند، در نتیجه احتمال بیمارهای قلبی را کاهش می دهد.
‏* پنیر سویا نیز همانند شیر سویا منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B‏ است که در رژیم گیاهخواری‏می تواند جایگزین گوشت شود.
‏* توفو بر خلاف شیر سویا، حاوی مقدار زیادی کلسیم است که برای جلوگیری از
‏پوکی استخوان‏ ‏ مفید است.
‏* هضم پنیر سویا (توفو ) خیلی آسان است ، زیرا فیبر موجود در دانه های سویا طی عملیات کارخانه ای از آن جدا می شوند.
‏* توفو همانند سایر فرآورده های سویا، LDL‏ (کلسترول بد) خون را کاهش می دهد و مقدار
HDL‏ ‏ (کلسترول خوب) را در حد طبیعی حفظ می کند، در نتیجه احتمال‏ ‏بیمارهای قلبی‏ ‏ را کاهش می دهد.
‏* توفو منبع غنی ایزوفلاوون هاست. ایزوفلاوون ها خطر پوکی استخوان را کاهش می دهند. همچنین احتمال سرطان سینه، سرطان
‏پروستات‏ ‏ و عوارض‏ ‏یاسئگی‏ ‏ مثل گرُ گرفتگی و اختلالات روحی را کم می کنند.
‏طرز تهیه توفو در منزل:
‏1- برای تهیه 400 گرم پنیر سویا، حدود 2 لیتر شیر سویا و دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی لازم است. برای تهیه پنیر سویا به صورت زیر عمل می کنیم:
‏1- جوشاندن شیر سویا : شیر سویا را در یک ظرف بریزید و 5 تا 10 دقیقه به آرامی بجوشانید. سپس آن را خنک کنید تا دمای شیر به 70 درجه سانتیگراد برسد.
‏2- سولفات کلسیم، یک ماده منعقد کننده و در حقیقت "مایه پنیر" است. دو قاشق چایخوری سولفات کلسیم طبیعی را در یک لیوان آب گرم حل کنید. هر چقدر مقدار سولفات کلسیم کمتر باشد، توفو نرم تر و هر چقدر مقدار سولفات کلسیم بیشتر باشد، توفو سفت تر می شود.
‏3- محلول حاوی سولفات کلسیم را به آرامی در شیر سویای گرم بریزید و آن را هم بزنید. اگر بعد از افزودن محلول سولفات کلسیم ، باز هم قسمتی از شیر به حالت شل باقی مانده بود، یک مقدار دیگر سولفات کلسیم اضافه کنید.
‏4- اگر تمامی شیر سویا، منعقد شد( دلمه بست) و مایع آبكی زرد رنگی روی آن دیده شد ، یك پارچه سفید تمیز را در یك آبكش قرار دهید و شیر منعقد شده را روی پارچه بریزید . لبه های پارچه را روی پنیر برگردانید. سپس یك بشقاب ملامین پهن را روی پارچه ی حاوی پنیر قرار داده و یك وزنه یك كیلویی را مدت 20 دقیقه روی بشقاب بگذارید تا آب زردرنگ پنیر از آن جدا شود. بعد از این مدت پنیر آماده است. آن را برش دهید و در یك ظرف آب سرد قرار دهید. سپس ظرف را در یخچال نگه دارید و هر روز آب آن را عوض كنید.
‏مویرگها (Capillaries) ‏، کوچکترین رگهای خونی هستند که ‏شامل شبکیه پیچیده‌ای از لوله‌های نازک هستند و بطور گسترده تبادلات بین ‏بافتها ‏و ‏خون ‏از طریق دیواره آنها انجام می‌گیرد.
‏دید کلی
‏شریانچه‌ها ‏به ‏رگهای خونی بسیار ظریفی منتهی می‌شوند که به مویرگ موسومند. مویرگها در حدود 9-7 ‏میکرومتر قطر دارند و فضای درونی آنها برای جاگیری یک ‏گویچه ‏قرمز ‏کفایت می‌کند. دیواره مویرگ متشکل از یک ردیف سلول پهن و نازک به نام ‏آندوتلیوم ، تیغه پایه می‌باشد. همراه با مویرگها در فواصلی نامنظم ، سلولهایی به ‏نام ‏پری سیت ‏دیده می‌شوند که بوسیله تیغه ‏پایه محصور شده‌اند و با زواید بلند خود مویرگ را در بر می‌گیرند. این سلولها ، ‏سلولهای متمایز نشده‌ای هستند که قادرند در مواقع لازم به سلولهای عضلانی دیواره رگ ‏و یا سلولهای پیوندی ، تمایز یابند.
‏گرچه عقیده بر این است که سلولهای ‏آندوتلیال با داشتن فیلامنتهای انقباضی دارای خاصیت انقباضی می‌باشند، ولی سلولهای ‏پری سیت نیز حاوی فیلامنتهای انقباضی هستند. مویرگها در ارگانهای مختلف برای تامین ‏نیازهای آنها تغییراتی پیدا می‌کنند که از این نظر مویرگها سه دسته هستند.
‏مویرگهای پیوسته (Continuous Copillaries)
‏مویرگهای پیوسته یا سوماتیک ‏بوسیله عدم وجود منفذ در دیواره‌شان مشخص می‌شوند، بوسیله اتصال محکم به یکدیگر ‏چسبیده‌اند. این نوع مویرگها در انواع مختلف عضله ، ‏بافت ‏همبند ‏، غدد برون ریز (اگزوکرین) و ‏سیستم ‏عصبی ‏دیده می‌شود. در برخی مناطق به غیر از ‏بافت عصبی ‏، وزیکولهای پینوسیتوزی متعددی در ‏هر دو سطح سلول آندوتلیال دیده می‌شوند. این وزیکولها به صورت منفذ در ‏سیتوپلاسم ‏این سلولها دیده می‌شوند و مسئول انتقال درشت مولکولها در هر دو جهت در سیتوپلاسم ‏آندوتلیوم می‌باشند.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4256 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 7

حجم فایل:105 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل