تحقیق جنبش هاي دانشجويي ( ورد)
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 110 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
1
فصل اول
جنبش هاي دانشجويي
و كودتاي 28 مرداد
1
3
روشنفكران:
مؤثرترين قشر بر ايدهها و گرايشات دانشجويان، روشنفكران ميباشند. به عبارت بهتر يكي از گروههايي كه همواره هدف گروههاي روشنفكري قرار گرفتهاند دانشجويان ميباشند.
در دوران دهه 1320 روشنفكران خصائص راديكال پيدا ميكنند و مبارزات ضد استعماري اوج ميگيرد. در اين دهه به دليل امكان فعاليتهاي باز سياسي دانشجويان ايراني به احزاب سياسي و روشنفكران ملي و چپ (جبهه ملي و حزب توده) گرايش دارند.
پس از كودتاي 28 مرداد به دليل مدرنيسم آمرانه پهلوي، روشنفكران ايراني به سوي فرهنگ ضد تجدد گام بر ميدارند و در دهه 40 و 50 اين مبارزات به اوج خود ميرسد.
طيف ملي گرايان به دليل مطرح شدن به عنوان ايدئولوژي رسمي شاهنشاهي و طيف چپ به دليل اينكه تجلي فرهنگ ما ديگرايانه است، در ميان دانشجويان و مردم مورد استقبال قرار نميگيرد. در عوض گرايش ديني شديد در ميان دانشجويان و نقش شريعتي در پل زدن بين دانشجويان و توده مردم، زمينه را براي افزايش نفوذ انديشههاي مذهبي فراهم ميكند.
1
3
دورة پيش از انقلاب، جامعه روشنفكري ايران، تنها مانع براي توليدات فكري و فرهنگي خود را دخالت دولت محدود بودن آزادي ميدانستند.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي جريان روشنفكري به طور دهه جانبه در روند انقلاب اسلامي وارد شد و به نوعي دهه 1360 ادامه همان گرايشهاي دهه 1350 است.
گرايش مسلط در آغاز انقلاب، انديشههاي شريعتي است. حتي بسياري از روحانيون در اين دوره تلاش ميكنند انديشههاي خود را با وامگيري از زبان و مفاهيم ساخته و پرداخته شريعتي ارائه دهند. اما، پس از حدود دو سال، با تحكيم پايگاه روحانيت در ساختار قدرت سياسي، انديشه شريعتي به تدريج توسط روحانيت سنتي كنار زده ميشود.
1
4
در اين مقطع انديشه رضا داوري كه نشانه استمرار گفتمان راديكالي انقلاب اسلامي است بازسازي مذهب سنتي را با خود به همراه دارد. در واقع انديشههاي داوري همزمان با عمليات وسيع اسلامي سازي در اوايل دهه 1360 آغاز ميشود و بازتاب اين انديشههاي اسلامي سازي در انقلاب فرهنگي و تعطيلي دو نيم سال دانشگاهها به وضوح ديده ميشود. دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران نيز ادامه منطقي همان انديشههاست.
پايان جنگ و تغييرات ساختاري در سه عرصه بينالمللي منطقهاي و داخلي باعث تجديد نظر و بازسازي ديدگاهها و انديشهها گردد و در اين مقطع شاهد ظهور نسل جديد با ديدگاههاي نوين هستيم. در اين دوران ديدگاههاي دكتر سروش به بسياري از مطالبات اجتماعي و سياسي جوانان و دانشجويان پاسخ ميدهد. تاكيد ايشان بر عقلانيت، جامعه مدني و گفتگو با غرب، نشانههاي گست از گفتمان انقلاب اسلامي است.