تحقیق بررسي خرپاهاي پيشساخته ماشيني 46 ص
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 48 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
بررسي خرپاهاي پيشساخته ماشيني
برو به فهرست
1-1- اهميت و جايگاه خرپاهاي پيش ساخته
در صنعت ساختمان ايران نزديك به 80 درصد از سقفها و يا كفهاي ساختمان از خرپا - بلوك ساخته ميشود. سرعت بالا، هزينه كم و صرفهجوييهاي اقتصادي اين روش سبب ميشود كه بسياري از سازندگان ساختمانهاي مسكوني و اداري از اين روش استقبال نمايند.
با توجه به رشد سالانه حدود 9 درصد صنعت ساختمانسازي در كشور، نياز به توليد انبوه خرپا با كيفيت بالا و با توجيه اقتصادي، رعايت استانداردهاي مورد نياز و قابليت اعتماد بالا نياز است. بنابراين ساخت خرپا در محل ساختمانسازي به صورت دستي نه تنها نميتواند حجم مورد نياز تقاضا را تامين نمايد، بلكه از نظر اقتصادي و قابليت اعتماد توجيه ندارد. راهكار مناسب براي دستيابي به اين اهداف، توليد خرپاهاي پيشساخته در كارخانجات مجهز و تخصصي خارج از محل ساختمان به صورت مكانيزه ميباشد.
در حال حاضر در بسياري از كشورها از جمله كشورهاي صنعتي، شركتهاي زيادي تامين كننده سازههاي فولادي به ويژه خرپاهاي پيشساخته فولادي مورد نياز ساختمانها و بناهاي بزرگ نظير ورزشگاهها و فروشگاههاي بزرگ هستند. به عنوان نمونه فهرست تعدادي از اين شركتها در جدول زير ارائه شده است.
بنابراين سازندگان ساختمانها به ويژه انبوهسازان با خريد خرپاهاي آماده از سازندگان معتبر (كه محصولات آنها از سطح كيفيتي بالا و يكنواختي برخوردارند)، نه تنها هزينه كمتري در كل ميپردازند بلكه از نظر سرعت توليد و قابليت اعتماد، مزيتهاي بيشتري را بدست ميآورند.
جدول 1- فهرست شركتهاي سازنده خرپاهاي فولادي در تعدادي از كشورهاي جهان
Website
Country
Company
www.DEACERO.com
Canada
DEACERO
www.technocrete.ae
Dubai,UAE
Mammut Technocrete
www.ferriere.pittini.it
Italy
Ferriere Nord
www.bdw-kehl.de,product , lattic
Germany
BDW
2
www.fert.czechtrade.us/steel-lattice-girder
Czechoslovakia
FERT
توضيحاتي بيشتر در خصوص برخي از اين شركتها در بخش دوم ارائه شده است.
1-2- معرفي خرپاهاي پيش ساخته فولادي
طبق استاندارد ملي 2909 ايران، خرپا قطعهاي ساخته شده از فولاد و بتن است كه با قرارگيري بلوکها در روي آن به عنوان قالب، با بتن پوششي (در جاي ريخته شده) مقطع مرکب T شكل مناسبي را تشكيل ميدهند.
خرپاها در سه مرحله، تحت بارگذاري قرار ميگيرند. در مرحله اول بار ناشي از حمل و نقل را تحمل ميکنند، در مرحله دوم بار ناشي از اجزاء بتن ريزي سقف، که وزن مرده سقف (وزن خرپا، بلوک و بتن درجا) و بارهاي در حين اجراء در حد فاصل تکيهگاههاي اصلي به خرپا است را تحمل ميکنند و در مرحله سوم تحمل بار برآيند حاصل از بارهاي مرده و زنده پس از عمل آوري بتن پوششي و کسب مقاومت کافي ميباشد، که در اينجا نيز به عنوان عضو خمشي سقف عمل ميکند.
براي پر کردن فضاي خالي بين خرپاها از قالبهاي ثابت مانند بلوکهاي سبک، پلي استايرن، طاق ضربي با بتن رويه يا هر پر کننده مناسب ديگر استفاده ميگردد.
3
شكل 1-1- بتن پوششي در سقف خرپا بلوک
خرپا پيش ساخته فولادي، شبکه پيش ساختهاي از آرماتورهاي کششي و عرضي و ميلگرد اتصال بالايي است که به شکل خرپا به همديگر جوش شده و ايستايي لازم را براي حمل و اجرا تامين ميکند و توليد آن به صورت ماشيني انجام ميپذيرد. از اين خرپا براي ايجاد سقف، راهرو، كف سالنها و حتي سطوح شيبدار در ساختمانها ميتوان استفاده نمود.
4
شكل 1-2- نحوه عملكرد خرپا در ايجاد سقف يا كف ساختمانها
1-3- اجزاي اصلي خرپا
خرپاهاي پيش ساخته خرپايي از ميلههاي فولادي و پاشنه بتني تشكيل شدند. خرپاهاي بدون پاشنه بتني موسوم به خرپا هستند كه توسط دست يا ماشين ساخته ميشوند. خرپاها داراي چهار عضو زير ميباشند:
· عضو كششي
· ميلگردهاي عرضي
· ميلگرد بالايي
· بتن پاشنه
مهمترين اجزاء خرپا ميلگرد كششي (پايين) و ميلگرد زيگزاك آن ميباشد. اتصال اعضاي خرپا معمولاً توسط جوش مقاومتي (نقطهاي) و جوش با قوس الكتريك انجام ميپذيرد كه ميلگردهاي عرضي به ميلگردهاي بالايي و كششي متصل ميشوند.