تحقیق پل 27 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 32 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏مقدمه
‏آشنايي با مهندسي پل
‏بشر همواره دنبال راهي براي حمل و نقل كالا از محلي به محل ديگر بوده است. حمل و نقل از طريق رودخانه توسط قايق‏‌‏هاي اوليه، اولين روشي بود كه بشر بدان دست يافت. هرچند كه امروزه نيز حمل و نقل رودخانه‏‌‏اي يا دريايي، ارزانترين نوع حمل و نقل مي‏‌‏باشد، ليكن بايد به اين نكته توجه داشت كه رودخانه يا دريا در هر امتداد و مسير دلخواه وجود نداشته و بشر ناگزير به استفاده از راه‏‌‏هاي زميني بوده است. اولين راه‏‌‏هاي زميني ساخته شده، شايد راه‏‌‏هاي ارتباطي بين چند روستا باشد. گسترش شهرنشيني و بوجود آمدن حكومت‏‌‏هاي مركزي، از نقطه نظرهاي اجتماهي، سياسي، نظامي و اقتصادي، بشر را ناگزير به ايجاد راه‏‌‏هاي زميني طولاني نموده است.
‏وجود دو راه ارتباطي شاهي از شهر سارد در كنار درياي اژه به شوش پايتخت مخامنشي به طول تقريبي 2700 كيلومتر با كاربرد سياسي ـ نظامي و جاده ابريشم از مرز چين تا بندر انطاكيه در كنار درياي مديترانه با كاربرد اقتصادي، از مثال‏‌‏هاي بارز اين مدعا مي‏‌‏باشند.
‏هرچند كه در حمل و نقل‏‌‏هاي اوليه با استفاده از اسب و قاطر و شتر، براي عبور از دره‏‌‏ها و رودخانه‏‌‏ها احتياج به تمهديات خاصي نبوده و عبور از اين موانع هرچند كه به دشواري، ولي به طريق صورت مي‏‌‏گرفت. ليكن لزوم سرعت بيشتر در ارتباطات و همچنين سنگين‏‌‏تر شدن محمولات و استفاده از وسايل حمل و نقل پيشرفته‏‌‏تر نظير گاري و امثال آن، سرانجام روزي بشر را به اين فكر انداخت كه براي عبور از دره و رودخانه‏‌‏ها، معبري ايجاد نمايد كه امروزه به آن پل مي‏‌‏گوييم. امروزه نقش راه‏‌‏هاي شوسه و آهن، در ساختار اجتماعي و سياسي يك كشور بر هيچ كس پوشيده نيست. براي حمل كالا از نقاط توليد به مصرف، از بنادر به مراكز توزيع، از مزارع به كارخانه‏‌‏ها و شهرها، ارتباط روستا به روستا، شهر به شهر و غيره. بشر احتياج به راه‏‌‏هاي دسترسي سريع و ايمن دارد. لازمه هر راه سريع، عبور آسان و مطمئن آن از عوارض طبيعي مثل رودخانه‏‌‏اه و دره‏‌‏ها مي‏‌‏باشد كه اين كار توسط پل انجام مي‏‌‏شود. هرچه سرمايه‏‌‏گذاري اوليه در ساخت پل بيشتر باشد، هزينه‏‌‏هاي استهلاك وسايل نقليه و زمان، در آينده كمتر خواهد بود. به عنوان مثال اگر با سرمايه‏‌‏گذاري اوليه بشر و تكنيك بالاتر به عوض عبور دره از طريق يك راه طولاني و خطرناك پيچ در پيچ از بالا به پايين و از پايين به بالاي دره، بتوان يك پل با دهانه‏‌‏اي به عرض دره ايجاد نمود كه وسايل نقليه به طور مستقيم از دره عبور نمايند، ملاحظه مي‏‌‏گردد كه چه صرفه‏‌‏جويي‏‌‏هايي در آينده امكان‏‌‏پذير خواهد بود.
‏علاوه بر مسائل اقتصادي ـ‏‌‏ سياسي و اجتماعي، پل‏‌‏ها نقش استراتژيك و تعيين كننده در مسائل نظامي دارند. از اين لحاظ است كه در تاريخ جنگ‏‌‏ها يكي از اهداف مهم، بمباران‏‌‏هاي هوايي و عمليات تاخيري، پل‏‌‏هاي استراتژيك مي‏‌‏باشد.
‏از لحاظ تاريخي، اولين پل‏‌‏ها، تيرهاي ساده از سنگ يا چوب بودند كه بر روي پايه‏‌‏هاي سنگي در روي رودخانه انداخته مي‏‌‏شدند. در دهانه‏‌‏هاي بزرگ اين تيرها توسط الياف به صورت معلق درمي‏‌‏آمدند، اما به عنوان ردپاي واقعي تاريخي بايد به دنبال پل‏‌‏هاي طاقي بود. تحقيقات باستان‏‌‏شناسي استفاده از طاق را به عنوان يك سازه به 4000 سال قبل از ميلاد مسيح در خاورميانه نسبت مي‏‌‏دهند. ليكن اولين استفاده از طاق به عنوان پل در اسميرناي تركيه به تاريخ 900 سال قبل از ميلاد مسيح نسبت داده مي‏‌‏شود. در ميان اقوام اروپايي روميان پيشتاز استفاده از طاق‏‌‏هاي سنگي به عنوان سازه باربر در ساختمان‏‌‏ها و پل مي‏‌‏باشند. اولين پل طاقي (قوسي) سنگي ساخته شده رومي، پل سولارس بر روي رودخانه تورون با قدمت 700 سال قبل از ميلاد مسيح مي‏‌‏باشد. در كارهاي رومي بين سال‏‌‏هاي 400 تا 800 بعد از ميلاد، يك دوران فترت ديده مي‏‌‏شود.
‏در ميان اقوام شرقي، ايرانيان، هنديان و چينيان، پيشتازان و صاحبان فن و هنر معماري مي‏‌‏باشند. در سفرنامه ماركوپولو، از پل‏‌‏هاي بسيار برجسته و عالي كه به تعداد زياد در چين وجود داشته، توصيف شده است. مدارك مكتوب، دلالت بر وجود يك پل معلق با زنجيرهاي چدني در قرن هفتم بعد از ميلاد در هندوستان دارند.
‏پل ‏ها و انواع ‏آن
‏تعریف ‏پل
‏ ‏پل‏ یک سازه است که برای عبور از موانع فیزیکی از جمله رودخانه ها و دره ها استفاده می شود.پلهای متحرک نیز جهت عبور کشتیها و قایقهای بلند از زیر آنها ساخته شده است.
‏تاریخچه ‏پل
‏ایجاد گذرگاهها و پلها برای عبور از دره ها و رودخانه ها از قدیمی ترین فعالیتهای بشر است. پلهای قدیمی معمولا از مصالح موجود در طبیعت مثل چوب و سنگ والیاف گیاهی به صورت ‏معلق‏ یا با تیرهای حمال ساخته شده اند.پلهای ‏معلق‏ از کابلهایی از جنس الیاف گیاهی که از دو طرف به تخته سنگها و درختها بسته شده و پلهای با تیر حمال از تیرهای چوبی که روی آنها با مصالح سنگی پوشیده می شد، ساخته شده اند.
 
‏ساخت پلهای سنگی به دوران قبل از رومیها بر می گردد که در ‏خاور میانه‏ و ‏چین‏ پلهای زیادی بدین شکل برپا شده است. در اروپا نیز اولین ‏پلهای طاقی‏ را 800 سال قبل از میلاد مسیح، برای عبور از رودخانه ها از جنس مصالح سنگی ساخته اند.
‏اغلب پلهای ساخته شده توسط رومیها از طاقهای سنگی دایره شکل با پایه های ضخیم تشکیل یافته است.در ایران نیز ساختن پلهای کوچک وبزرگ از زمانهای بسیار قدیم رواج داشته و پلهایی نظیر سی و سه ‏پل‏، ‏پل‏ خواجو و ‏پل‏ کرخه بیش از 400 سال عمر دارند.
 
 
‏از قرن یازدهم به بعد روشهای ساختن پلها پیشرفت قابل توجهی نمود و به تدریج استفاده از دستگاههای فشاری از مصالح سنگی و آجر با ملاتهای مختلف و دستگاههای خمشی از چوب متداول گردیده و تا اوایل قرن بیستم ادامه یافت. شروع قرن بیستم همراه با استفاده وسیع از ‏پلهای فلزی‏ و سپس پلهای بتن مسلح می باشد.
‏ از اوایل قرن نوزدهم ساخت پلهای ‏معلق‏، قوسی یا با تیر حمال از ‏آهن‏ آغاز شد. اولین ‏پل‏ ‏معلق‏ از آهن در سال 1796 به دهانه 21 متر در آمریکا ساخته شد، همچنین در سال 1850 یکی از مهمترین پلهای با تیر حمال از جنس آهن متشکل از دو دهانه 140 متر و دو دهانه 70 متری در
‏انگلستان‏ ساخته شد.
‏طویل ترین ‏پل‏ ‏معلق‏ به طول
‏طویل ترین ‏پل‏ ‏معلق‏ به طول تقریبی 7 کیلومتر در سانفرانسیسکو ساخته و بزرگترین دهانه ‏معلق‏ به طول تقریبی 1400 متر در انگلیس (روی رودخانه هامبر) طراحی شده اند. در سالهای اخیر طرح پلهای ترکه ای فلزی (با کابل مستقیم) نیز برای دهانه های بزرگ مورد توجه قرار گرفته و بعد از نخستین ‏پل‏ که در سال 1955 به دهانه 183 متر در سوئد ساخته شده، پلهای زیادی اجرا شده است.
 ‏پلها را از نقطه نظر ‏مصالح تشکیل دهنده به شکل زیر طبقه بندی می کنند :
‏پلهای چوبی:
‏این پلها معمولا" به شکل قوسی، با تیرهای مشبک و یا تیرهای حمال ساخته شده و در حال حاضر استفاده از آنهابه صورت موقتی می باشد.
‏پلهای سنگی:
‏با توجه به مقاومت مناسب فشاری مصالح سنگی، بسیاری از پلهای طاقی از این مصالح ساخته شده اند.نظر به کمبود افراد سنگ کار و زمان نسبتا طولانی لازم برای تهیه مصالح و اجرای سازه، امروزه استفاده از این پلها محدود می باشد.
‏پلهای بتنی:
‏در بسیاری از پلهای طاقی شکل، در حال حاضر از بتن، با توجه به مقاومت فشاری مطلوب آن به جای سنگ استفاده می شود.
‏پلهای ‏بتن مسلح‏:
‏با توجه به روش اجرا و نحوه بتن ریزی، پلهای بتن مصلح را می‏ توان از مقاطع مختلف و با اشکال دلخواه ساخت. با وجود این استفاده از مقاطع ساده در جهت کاهش بهای قالب بندی همواره مورد نظر است.در بعضی از حالات استفاده از سیستم پیش ساختگی باعث حذف اجزاء نگهدارنده قالبها و در نتیجه صرفه جوئی قابل ملاحظه می شود‏.
 
‏پلهای ‏بتن پیش تنیده‏:
‏با پیشرفت این تکنیک، به تدریج در دامنه وسیعی از ابنیه فنی،پلهای بتن پیش تنیده جایگزین پلهای فلزی و پلهای بتن مسلح شده اند. بدین ترتیب با صرف هزینه کمتر، پلهای با دهانه بزرگ ساخته می شوند. از طرف دیگر استفاده از این مصالح امکان به کارگیری تکنیک های جدید‏ ‏پل‏ سازی را می دهد.
‏پلهای ‏فلزی‏:

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 2937 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:715 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل