تحقیق آشنايي با رشته طراحي صنعتي
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
3
1
آشنايي با رشته طراحي صنعتي
آيا بايد محصولات زيبا در موزه ها و نمايشگاه ها ديد؟ يا اينكه بايد دنيايي داشته باشيم كه زيبايي در گوشه گوشه آن جلوه گر باشد؟
رشته طراحي صنعتي بر اساس ديدگاه دوم شكل گرفته است. البته نبايد تصور كرد كه رشته طراحي صنعتي فقط به زيبايي محصولات مورد استفاده بشر بايد از لطافت، زيبايي و ظرافت هنر و همچنين فناوري و كارآيي علم بهره گرفت تا بتوان زندگي زيباتر و راحتتري داشت. يعني طراحان صنعتي توسعه دهنده و تكامل بخش محصولاتي هستند كه ما هر روزه از آنها استفاده مي كنيم.
معرفي رشته طراحي صنعتي
3
3
اگر بخواهيد يك روز زندگي خود را شرح دهيد، در آغاز چه صحنه اي را توصيف خواهيد كرد؟ زمانيكه با زنگ ساعت از خواب بيدار مي شود يا هنگامي كه صورت خود را در مقابل روشويي مي شوييد؟ آيا از لحظه صرف صبحانه سخن مي گوييد يا از زماني كه پياده يا سواره به مدرسه مي رويد؟
مي پرسيد هدفم از طرح اين سئوال ها چيست؟ مي خواهم بگويم كه هر يك از صحنههاي فوق، بيانگر نقش مهم رشته طراحي صنعتي در زندگي روزمره ما است.
زيرا توليداتي كه ما روز مره با آنها سرو كار داريم از قبيل ساعت، لوازم بهداشتي، لوازم خانگي و يا خودروها، يا با ايده طراحان صنعتي ساخته شده اند و يا طراحان صنعتي فعاليتي كه بر طبق عوامل اقتصادي، فني و زيبايي شناختي، محصولات، وسايل و يا سيستم هايي را كه بعد از توليد وارد بازار خواهند شد، ابداع مي كند. آقاي لاهيجي مدرس طراحي صنعتي دانشگاه تهران در معرفي ايت رشته مي گويد:
3
3
؛ رشته طراحي صنعتي به طراحي محصولات مي پردازد. يعني كليه لوازم، تجهيزات و محصولات بسيار پيچيده مثل سيستم هاي كامپيوتري را طراحي مي كندو به عبرات ديگر طراحي صنعتي تلاش مي كند كه سختي و خشونت صنعت را از آن بگيرد تا محصول صنعتي براي مشتري لطيف گردد و در اين كار هم منافع كارفرما و هم استفاده كننده را در نظر مي گيرد“
و آقاي لاهيجي در ادامه مي گويد:“ امروزه ديدگاههاي جديدي در زمينه طراحي صنعتي ارايه شده است. براي مثال مي گويند كه طراحي بايد احساس مسؤوليت كند و محصولي را طراحي كند كه به طبيعت ضرري نرساند. و قابل بازيافت باشد. اين ديدگاه، طراحي صنعتي را كاري بسيار تخصصي مي داند كه نياز به گذراندن دوره هاي خاص و تحربه كاري دارد.”
3
4
وي همچنين در مورد نحوه كار يك طراح صنعتي مي گويد: “ يك طراح صنعتي در ابتدا يكي از مشكلات جامعه را مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار مي دهد و نيازهاي توليد كننده و مصرف كننده را در زمينه مورد نظر جمع آوري مي كند و سپس بر اسا اطلاعات به دست آمده صورت مسأله خود را تهيه مي كنئ و در نهايت با توجه به فرهنگ بومي، اقتصاد، روانشناسي، ديدگاه هاي هنري، روشهاي توليد، تكنولوژي توليذ، نوع مواد مورد استفاده و مسائل زيست محيطي، طرح محصولي جديد را ارائه مي دهد و يا يكي از معايب محصولات قديمي را بر طرف مي سازد”