تحقیق ترکيبات شيميايي چاي 12 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏ترکيبات شيميايي چاي
‏جدول 1-1. ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد گياه چاي
‏وزن خشک %
‏تركيب
‏وزن خشک %
‏تركيب
‏5/0
‏تئوفيلين
‏30-25
‏فنل تام
‏5-4
‏اسيدهاي آمينه
‏فلاوانولها
‏6/0-5/0
‏اسيدهاي آلي
‏12-8
‏(-)اپي‏‏گالوكاتشين‏‏گالات
‏5-4
‏مونوساكاريدها
‏6-3
‏(-)اپي‏‏كاتشين‏‏گالات
‏22-14
‏پلي‏‏ساكاريدها
‏6-3
‏(-)اپي‏‏گالوكاتشين
‏7-4
‏سلولز و همي‏‏سلولز
‏3-1
‏(-)اپي‏‏كاتشين
‏6-5
‏پكتين
‏2-1
‏(+)كاتشين
‏6-5
‏ليگنين
‏4-3
‏(+)گالوكاتشين
‏17-14
‏پروتئين
‏4-3
‏فلاوونولها و گليكوزيدهاي آنها
‏5-3
‏چربي
‏3-2
‏لوكوآنتوسيانين
‏6/0-5/0
‏كلروفيل و پيگمانهاي ديگر
‏4-3
‏اسيدهاي پلي‏‏فنلي
‏6-5
‏خاكستر
‏4-3
‏كافئين
‏2/0
‏تئوبرم
‏جدول 1-1 ترکيب شيميايي اندام هوايي جديد Fresh Tea Shoot
‏ را نشان مي‏‏دهد(97).نخستين تحقيقات علمي درباره شيمي چاي در سال 1827 انجام شده است که طي آن ‏اودري Oudry
‏ نوعي آلکالوئيد از چاي استخراج کرد. اين ماده تئين ناميده شد. چند سال پيش از اين يعني در سال 1820، ‏رونگه‏ در آلمان از قهوه آلکالوئيدي به دست آورده بود كه آن را تحت عنوان کافئين معرفي کرد. بعدها مشخص گرديد اين دو ماده در واقع يکي هستند و فقط منشاء متفاوتي دارند. کافئين، متيل‏‏گزانتيني تلخ مزه با فرمول شميايي C8H10N4O2‏است. مقدار کافئين در قسمتهاي مختلف گياه متفاوت است اما متوسط آن حدود 3 درصد است. چاي علاوه بر کافئين حاوي مقادير اندکي تئوفيلين و تئوبروم است(4). همچنين تحقيقات نشان داده است ميزان کافئين در طول دوره رشد متغير است.‏ ‏سوزوكي‏ و همکاران (1991) نشان دادند مقدار کافئين از شروع رشد در اواخر مارس (ابتداي بهار) تا جولاي (اوايل تابستان) به طور مرتب افزايش مي
‏‏يابد و بعد از آن دچار کاهش مي‏‏شود(95).‏ ‏ازدمير‏ و همکاران (1993) نيز نشان دادند ميزان کافئين از چين اول تا چين آخر به طور مرتب کاهش مي‏‏يابد(74).
‏در بين ترکيبات مختلف چاي، کاتشينها اهميت ويژه‏‏اي دارند. کاتشينها زير مجموعه ترکيبات فلاوونوئيدي هستند. فلاوونوئيدها به همراه اسيدهاي فنلي، ليگنانها و ‏استيلبنها stylbene
‏ گروه بزرگي از مواد شيميايي به نام پلي‏‏فنلها را به وجود مي‏‏آورند. اثر بازدارندگي فلاوونوئيدها در جلوگيري از پراکسايش ليپيدها(82)، به دام اندازي راديکالهاي آزاد(37)، گيرندگي يونهاي آهن(63) و غير فعال کردن آنزيم ليپوکسيژنازگزارش شده است(46،81).
‏کاتشينها بر خلاف ساير فلاوونوئيدها معمولا به شکل غيرگليکوزيدي و يا به شکل استر شده با اسيد گاليک مشاهده مي‏‏شوند. امروزه مشخص شده است در گياه چاي هفت نوع کاتشين اصلي و مقادير اندکي از ساير مشتقات کاتشيني وجود دارد. کاتشينهاي اصلي عبارت از الف- کاتشينهاي آزاد: ‏(+)کاتشين،‏ ‏(+)گالوکاتشين (+)GC
‏، ‏(-)اپيکاتشين (-)EC
‏، ‏(-)اپيگالوکاتشين (-) EGC
‏ ‏و‏ ‏ب- انواع استري شده يا کاتشينهاي گالوئيل‏: (-)اپيکاتشين‏‏گالات (-)ECG
‏، (-)اپيگالوکاتشينگالات (-)EGCG
‏ ‏و‏ (-)گالوکاتشينگالات (-)GCG
‏ ‏ميباشند(شکل 1-1) (38).
‏زاپرومتوف‏ بيوسنتز كاتشيتها را مورد بررسي قرار داده است(128). حلقه A‏ از مسير اسيد استيك ‏–‏ اسيد مالونيك و حلقه B‏‌‏ از مسير اسيد شيكميك ‏–‏ اسيد سيناميك توليد مي‏‏شود. توليد كاتشينها در گياه چاي با افزايش مواجهه گياه با نور افزايش مي‏‏يابد. اين پديده ناشي از فعاليت آنزيم ‏فنيل‏‏آلانين‏‏آمونيا‏‏لياز
‏ است كه در صورت پوشاندن گياه، فعاليت آن بسرعت افت پيدا مي‏‏كند. توليد كاتشين در گياه با افزايش دما نيز افزايش مي‏‏يابد. پس از توليد، كاتشينها در واكوئل سلول ذخيره و بشدت از هرگونه متابوليسم يا تجزيه‏‏اي محافظت مي‏‏شوند(38).
‏شکل از کتاب
‏شکل 1-1. کاتشينهاي اصلي موجود در گياه چاي
‏ميزان كاتشين و كافئين قسمتهاي مختلف گياه در جدول 1-2 آورده شده است. مشاهده مي‏‏شود ميزان ترکيبات اصلي در چاي در قسمتهاي مختلف گياه يکنواخت نيست(4). ‏احمد‏ ‏و ‏موراليدهاران‏ ‏(1998) نيز نشان دادند ميزان کافئين و کاتشين برگ چاي که نقش ويژه‏‏اي در کيفيت چاي دارند، از بخشهاي فوقاني گياه به سمت پايين کاهش پيدا مي‏‏کند(6).‏ يو‏‏لي‏‏لين‏ ‏و همكاران ميزان پلي‏‏فنل در اجزاء مختلف گياه چاي را به کمک HPLC‏ بررسي کردند. مشاهده شد برگ جديد 7/2 ‏برابر بيشتر از برگ قديمي پلي‏‏فنل دارد. همچنين مقدار پلي‏‏فنلها در تابستان 4/1 برابر بهار بوده است(53).
‏ جدول 1-2. درصد کاتشين و کافئين در قسمتهاي مختلف گياه چاي بر اساس وزن خشک (4)
‏قسمت گياه
‏کاتشين
‏کافئين
‏جوانه
‏5/26%
‏7/4%
‏برگ اول
‏9/25%
‏2/7%
‏برگ دوم
‏7/20%
‏5/3%
‏برگ سوم
‏1/17%
‏9/2%
‏ساقه قسمت بالا
‏1/11%
‏5/2%
‏ساقه قسمت پايين
‏0/5%
‏4/1%
‏-‏ ‏خواص آنتي اکسيداني ‏تركيبات ‏چاي
‏قدرت آنتي‏‏اکسيداني ترکيبات چاي با روشهاي مختلفي به اثبات رسيده است. ‏رابينسون‏ و همکاران (1997) با روش نورتابي شيميايي(84) و ‏كوماموتو و سوندا‏ (1998) با سيستم الکترود اکسيژن اين امر را نشان دادند(51). همچنين ‏رايس- اوانس‏ (1999) با استفاده از روش تعيين ظرفيت آنتي‏‏اکسيداني بر اساس اکي‏‏والان ترولوکس، خواص چشمگير آنتي‏‏اکسيداني عصاره چاي و فلاوونوئيدهاي چاي را نشان داد(83). مطالعات پزشکي و آزمايشگاهي ‏حاكي از آن است‏ که کاتشينهاي چاي سبز، ارزان، غير سمي و ضد سرطان بوده، خاصيت آنتي‏‏اکسيداني دارند(115). کاتشينهاي چاي و بخصوص اپيگالوکاتشينگالات و اپيگالوکاتشين، آثار ممانعت‏‏کنندگي بالايي در مقابل اکسايش ليپوپروتئين کم‏‏چگال Low Dencity Lipoprotein
‏ از خود نشان داده‏‏اند(62).
‏همان طور که پيشتر گفته شد کاتشينها از اجزاء اصلي ترکيب شيميايي چاي هستند که تا 35 درصد ماده خشک برگ چاي را تشکيل مي‏‏دهند. کاتشينها زير مجموعه فلاوونوئيده‏ا‏، از دسته فلاوان‏‏3 ‏–‏ اُل‏‏ها هستند. شکل 1-4 اسکلت ساختماني کاتشين را نشان مي‏‏دهد.
‏شکل 1-4. اسکلت ساختماني کاتشينها

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4130 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 14

حجم فایل:28 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل