دانلود مقاله در مورد دکتر چمران 14 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 14 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏بِسْمِ‏‏‏الله الرََّّحْمنِ الرََّّحيمِ
‏من‏‏‏المؤمنين‏‏‏رجال‏‏‏صدقوا ما عاهدو‏ا ‏الله عليه فمنهم من قضي‏‏‏نحبه و منهم من ينتظر و مابدلو‏ا‏ تبديلا.
‏«‏قرآن كريم- الاحزاب آيه23‏»
‏سخن گفتن ا‏ز‏ شهيدي با ابعاد گوناگون، ‏‌‏از اسوه‏‏‏اي كه جمع اضداد بود، از آهن و اشك، ‏‌‏از شير بيشة نبرد و عارف شب‏‏‏هاي قيرگون، از پدر يتيمان و دشمن سرسخت كافران بسيار سخت بلكه محال است.
‏سخن گفتن از شهيد دكتر مصطفي چمران، اين مرد عمل و نه مرد سخن، اين نمونه كامل هجرت، جهاد و شهادت، اين شاگرد مكتب علي(ع)، اين مالك‏‏‏اشتر جنوب لبنان و حمزة كربلاي خوزستان سخت و دشوار است. چرا كه حتي نمي‏‏‏توان يكي از ابعاد وجودي او را آنگونه كه هست، توصيف كرد و نبايست انتظار داشت كه بتوانيم تصوير كاملي در اين مختصر از او ترسيم نمايئم، كه مردان و رهروان راه علي(ع) و حسين(ع) را با اين كلمات مادي و معيارهاي خاكي نمي‏‏‏شود توصيف نمود و سنجيد.
‏اين مروري است گذرا و سريع، بر حيات كوتاه اما پرحادثه و سراسر تلاش، ايثار‏،‏ عشق و فداكاري شهيد دكتر مصطفي چمران.
‏تـولد:
‏دكتر مصطفي چمران در سال 1311 در تهران، خيابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولك متولد شد.
‏تحصيـلات:
‏وي تحصيلات خود را در مدرسه انتصاريه، نزديك پامنار، آغاز كرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند؛ در دانشكده فني دانشگاه تهران ادامه تحصيل داد و در سال 1336 در رشتة الكترومكانيك فارغ
‏2
‏‏‏التحصيل شد و يك‏‏‏سال به تدريس در دانشكدة‏‌‏ فني پرداخت.
‏وي در همة دوران تحصيل شاگرد اول بود. در سال 1337 با استفاده از بورس تحصيلي شاگردان ممتاز به امريكا اعزام شد و پس از تحقيقات‏‏‏علمي در جمع معروف‏‏‏ترين دانشمندان جهان در دانشگاه كاليفرنيا و معتبرترين دانشگاه امريكا ‏–‏بركلي- با ممتازترين درجة علمي موفق به اخذ دكتراي الكترونيك و فيزيك پلاسما گرديد.
‏فعـاليت‏‏‏هاي اجتماعي‏:
‏از 15سالگي در درس تفسير قرآن مرحوم آيت‏‏‏الله طالقاني، در مسجد هدايت، و درس فلسفه و منطق استاد شهيد مرتضي مطهري و بعضي از اساتيد ديگر شركت مي‏‏‏كرد و از اولين اعضاء انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران بود. در مبارزات سياسي دوران دكتر مصدق از مجلس چهاردهم تا ملي شدن صنعت‏‏‏نفت شركت داشت و از عناصر پرتلاش در پاسداري از نهضت‏‏‏ملي ايران در كشمكش‏‏‏هاي مرگ و حيات اين دوره بود. بعد از كودتاي ننگين 28 مرداد و سقوط حكومت دكتر مصدق،‏‌‏ به نهضت مقاومت ملي ايران پيوست و سخت‏‏‏ترين مبارزه‏‏‏ها و مسئوليت‏‏‏هاي او عليه استبداد و استعمار شروع شد و تا زمان مهاجرت از ايران، بدون خستگي و با همه قدرت خود، عليه نظام طاغوتي شاه جنگيد و خطرناك‏‏‏ترين مأموريت‏‏‏ها را در سخت‏‏‏‏ترين شرايط با پيروزي به انجام رسانيد‏.
‏در امريكا، با همكاري بعضي از دوستانش، براي اولين‏‏‏بار انجمن اسلامي دانشجويان امريكا را پايه‏‏‏ريزي كرد و از مؤسسين انجمن دانشجويان ايراني در كاليفرنيا و از فعالين انجمن دانشجويان ايراني در امريكا به شمار مي
‏4
‏‏‏رفت كه به دليل اين فعاليت‏‏‏ها، بورس تحصيلي شاگرد ممتازي وي از سوي رژيم شاه قطع مي‏‏‏شود. پس از قيام خونين 15 خرداد سال 1342 و سركوب ظاهري مبارزات مردم مسلمان به رهبري امام‏‏‏خميني(ره) دست به اقدامي جسورانه و سرنوشت‏‏‏ساز مي‏‏‏زند و همه پل‏‏‏ها را پشت‏‏‏سر خود خراب مي‏‏‏كند و به همراه بعضي از دوستان مؤمن و هم‏‏‏فكر، رهسپار مصر مي‏‏‏شود و مدت دو سال، در زمان عبدالناصر،‏‌‏ سخت‏‏‏ترين دوره‏‏‏هاي چريكي و جنگ‏‏‏هاي پارتيزاني را مي‏‏‏آموزد و به عنوان بهترين شاگرد اين دوره شناخته مي‏‏‏شود و فوراً مسئوليت تعليم چريكي مبارزان ايراني به عهدة او گذارده مي‏‏‏شود.
‏به علت برخورداري از بينش عميق مذهبي، از ملي‏‏‏گرايي وراي اسلام گريزان بود و وقتي در مصر مشاهده كرد كه جريان ناسيوناليسم عربي باعث تفرقة مسلمين مي‏‏‏شود، به جمال عبدالناصر اعتراض كرد و ناصر ضمن پذيرش اين اعتراض گفت كه جريان ناسيوناليسم عربي آنقدر قوي است كه نمي‏‏‏توان به راحتي با آن مقابله كرد و با تأسف تأكيد مي‏‏‏كند كه مات هنوز نمي‏‏‏دانيم كه بيشتر اين تحريكات از ناحية دشمن و براي ايجاد تفرقه در بين مسلمانان است. به دنبال آن، به چمران و يارانش اجازه مي‏‏‏دهد كه در مصر نظرات خود را بيان كنند.
‏در لبنـان:
‏بعد از وفات عبدالناصر، ايجاد پايگاه چريكي مستقل، براي تعليم مبارزان ايراني، ضرورت پيدا مي‏‏‏كند و لذا دكتر چمران رهسپار لبنان مي‏‏‏شود تا چنين پايگاهي را تأسيس كند.
‏او به كمك امام موسي‏‏‏صدر، رهبر شيعيان لبنان، حركت محرومين و سپس جناح نظامي آن، سازمان ‏«‏امل‏»‏ را براساس اصول و مباني اسلامي پي‏‏‏ريزي نموده كه در ميان توطئه‏‏‏ها و دشمني‏‏‏هاي چپ و راست، با تكيه بر ايمان به خدا و با اسلحة شهادت، خط راستين اسلام انقلابي را پياده مي‏‏‏كند و علي‏‏‏گونه در معركه‏‏‏هاي مرگ و حيات به آغوش گرداب خطر فرو مي‏‏‏رود و در طوفان‏‏‏هاي سهمناك سرنوشت، حسين‏‏‏وار به استقبال شهادت مي‏‏‏تازد و پرچم خونين تشيع را در برابر جبارترين ستم‏‏‏گران روزگار، صهيونيزم اشغال‏‏‏گر و هم‏‏‏دستان خونخوار آنها، راست‏‏‏گرايان ‏«‏فالانژ‏»‏، به اهتزاز درمي‏‏‏آورد و از قلب بيروت سوخته و خراب تا قله‏‏‏هاي بلند كوه‏‏‏هاي جبل‏‏‏عامل و در مرزهاي فلسطين اشغال شده از خود قهرماني‏‏‏ها به يادگار گذاشته؛ در قلب محرومين و مستضعفين شيعه جاي گرفته و شرح اين مبارزات افتخارآميز با قلمي سرخ و به شهادت خون پاك شهداي لبنان، بر كف خيابان
‏4
‏‏‏هاي داغ و بر دامنة كوه‏‏‏هاي مرزي اسرائيل براي ابد ثبت گرديده است.
‏پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران:
‏دكتر چمران با پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي ايران، بعد از 23 سال هجرت، به وطن باز مي‏‏‏گردد. همه تجربيات انقلابي و علمي خود را در خدمت انقلاب مي‏‏‏گذارد؛ خاموش و آرام ولي فعالانه و قاطعانه به سازندگي مي‏‏‏پردازد و همة تلاش خود را صرف تربيت اولين گروه‏‏‏هاي پاسداران انقلاب در سعدآباد مي‏‏‏كند. سپس در شغل معاونت نخست‏‏‏وزير در امور انقلاب شب و روز خود را به خطر مي‏‏‏اندازد تا سريع‏‏‏تر و قاطعانه‏‏‏تر مسئله كردستان را فيصله دهد تا اينكه بالاخره در قضية فراموش ناشدني ‏«‏پاوه‏»‏ قدرت ايمان و ارادة آهينن و شجاعت و فداكاري او بر همگان ثابت مي‏‏‏گردد.
‏در كردستـان:
‏در آن شب مخوف پاوه، همة اميدها قطع شده بود و فقط چند پاسدار مجروح، خسته و دل‏‏‏شكسته در ميان هزاران دشمن مسلح به محاصره افتاده بودند. اكثريت پاسداران قتل‏‏‏عام شده بودند و همة شهر و تمام پستي و بلندي‏‏‏ها به دست دشمن افتاده بود و موج نيروهاي خونخوار دشمن لحظه به ‏‏‏لحظه نزديك‏‏‏تر مي‏‏‏شد. باران گلوله مي‏‏‏باريد و مي‏‏‏رفت تا آخرين نقطه مقاومت نيز در خون پاسداران غرق گردد. ولي دكتر چمران با شهامت و شجاعت و ايثارگري فراوان توانست اين شب هولناك را با پيروزي به صبح اميد متصل كند و جان پاسداران باقي‏‏‏مانده را نجات دهد و شهر مصيبت‏‏‏زده را از سقوط حتمي برهاند.
‏آنگاه فرمان انقلابي امام‏‏‏خميني(ره) صادر شد. فرماندهي كل قوا را به دست گرفت و به ارتش فرمان داد تا در 24 ساعت خود را به پاوه برساند و فرماندهي منطقه نيز به عهدة دكتر چمران واگذار شد.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3866 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 14

حجم فایل:323 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل