دانلود مقاله در مورد سيستم تلفن و شبكه كامپيوتري 15 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 19 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

172
‏سيستم تلفن و شبكه كامپيوتري
‏شبكه‏‌‏هاي كامپيوتري
‏تعريف شبكه:‏ به مجموعه‏‌‏اي از كامپيوترهاي مستقل و متصل به هم شبكه گفته مي‏‌‏شود، اين مفهوم را نبايد مترادف با سيستم‏‌‏هاي توزيع شده دانست زيرا سيستمهاي توزيع شده متصل به هم بوده ولي مستقل از يكديگر نمي‏‌‏باشند زيرا در اين سيستمها كليه پردازشها توسط كامپيوتر مركزي انجام مي‏‌‏شود ولي در شبكه‏‌‏هاي كامپيوتري مستقل از ديگر كامپيوترها پردازش خود را انجام مي‏‌‏دهند و فقط تبادل اطلاعات بين كامپيوترهاي مختلف انجام مي‏‌‏گيرد.
‏معمولاً در شبكه‏‌‏ها تعدادي كامپيوتر براي اجراي برنامه‏‌‏هاي كاربران وجود دارد كه به اين كامپيوترها host‏ يا ميزبان مي‏‌‏گويند.
host‏ها توسط زير شبكه ارتباطي يا subnet‏ با هم در حال ارتباط هستند. در واقع subnet‏ همان سيستم انتقال يا حمل مي‏‌‏باشد.
‏تقريباً در تمامي شبكه‏‌‏ها subnet‏ها داراي دو عنصر اصلي هستند:
‏1) عناصر سوئچينگ كه وظيفه پردازشگري واسط پيغام‏‌‏ها را دارند.
‏2) خطوط ارتباطي: كه در دو نوع Point to Point‏ و Multi Point‏ وجود دارند.
‏انواع حالتهاي انتقال داده‏‌‏ها
‏1ـ simplex‏ (ساده): در اين روش يك سيستم فرستنده و ديگري گيرندة اطلاعات است.
‏2ـ half Duplex‏ (نيمه دوطرفه) كه در اين روش در يك زمان مشخص فقط يكي از سيستم‏‌‏ها براي سيستم ديگر اطلاعات مي‏‌‏فرستند.
174
‏3ـ full Duplex‏ (دو طرفه) كه در اين روش بطور همزمان دو سيستم مي‏‌‏توانند براي هم اطلاعات بفرستند.
‏خطوط ارتباطي
‏خطوط ارتباطي بين سيستم‏‌‏هاي كامپيوتري در دو نوع نقطه به نقطه و چند نقطه‏‌‏اي محصور مي‏‌‏شود.
‏در سيستم نقطه به نقطه دو سيستم توسط يك لينك (كابل) يا توسط ماهواره به هم ارتباط مي‏‌‏يابند.
‏د رنوع چند نقطه‏‌‏اي يا Multi Point‏ ارتباط بين چند سيستم برقرار مي‏‌‏شود و معمولاً از يك سيستم اصلي (Server)‏ استفاده مي‏‌‏شود، بايد توجه كنيم در بحث ما به هر سيستم كامپيوتري با وسايل و دستگاههاي جانبي‏‌‏اش يك سيستم يا Work station‏ يا host‏ مي‏‌‏گوييم.
‏انواع مختلف روش چند نقطه‏‌‏اي
‏1) روش مش: هر سيستم توسط يك كابل لينك به تك تك سيستم‏‌‏هاي ديگر متصل مي‏‌‏شود.
‏مزايا و معايت اين روش اينست كه اولاً عيب در يك لينك باعث قطع مسير نمي‏‌‏شود و همچنين امنيت بالايي دارد ثانياً استفاده از كابلهاي متعدد اجراء آن را مشكل كرده و هزينه نيز زياد مي‏‌‏شود.
‏2) روش استار: در اين روش از دستگاهي به نام hub‏ كه مستقيماً به سرور وصل مي‏‌‏شود استفاده مي‏‌‏شود. hub‏ها در حال حاضر در 3 نوع 10، 100 و 100/10 مگا هرتز مي‏‌‏باشند (هرچه فركانس بالاتر، سرعت بالاتر و قيمت گرانتر است) همچنين مشخصه ديگر hub‏ها، تعداد سوكتها است كه معمولاً عددهاي 32, 16‏ و 64‏ نشان دهنده اين تعداد است و مي
174
‏‌‏توان به همين تعداد خروجي از hub‏ را به كامپيوترهاي مختلف وصل نمود.
‏مزايا و معايب اين روش اينست كه اولاً كابل كمتري مصرف شده و در صورت بروز عيب در كابل بقيه سيستمها از كار نمي‏‌‏افتد ثانياً هزينه اين شبكه پائين‏‌‏تر است.
‏3) روش تري (Tree)‏: در اين روش علاوه بر استفاده از hub‏ اصلي ازهاب‏‌‏هاي فرعي subhub‏ نيز استفاده مي‏‌‏شود و سرور بازهم به هاب اصلي متصل مي‏‌‏گردد، معمولاً در هر طبقه از ساختمانهاي بزرگ يا در هر ساختمان از مكانهاي چند ساختماني از يك hub‏ استفاده مي‏‌‏شود.
‏4) روش باس: در اين روش از hub‏ استفاده نمي‏‌‏شود و با استفاده از لينك همه سيستمها به صورت پشت سرهم تغذيه مي‏‌‏شوند، هر انشعاب توسط يك تپ وصل مي‏‌‏گردد و در انتهاي كابل اصلي نيز يك cable end‏ وصل مي‏‌‏شود.
‏مزايا و معايب اين روش اينست كه اولاً اين روش ساده است و كابل كمتري نياز دارد ثانياً تعداد سيستمها محدود شده و ثالثاً خطاي زيادي در شبكه ممكن است رخ دهد و امكان برخورد سيگنالهاي اطلاعات وجود دارد.
‏5) روش رينگ: در اين سيستم همه سيستمها به شكل حلقوي به هم وصل مي‏‌‏شود و يك حجم حافظه خالي (Token)‏ در هر لحظه توسط سرور براي هريك از سيستم‏‌‏ها با توجه به سرعت جابجايي Token‏ تعريف مي‏‌‏شود.
‏مزايا و معايب اين روش اينست كه اولا ًكارت شبكه با بقيه كارت‏‌‏هاي شبكه متفاوت بوده و يك ورودي و يك خروجي دارد و ثانياً: امنيت شبكه پائين است زيرا بايد اطلاعات از چند سيستم واسطه بگذرد.
‏6) روش هيبريد: تركيبي از شبكه‏‌‏هاي گفته شده است.
175
‏انواع كابلها براي انتقال اطلاعات
‏1ـ زوج سيم تابيده شده كه اگر شيلد داشته باشد STP‏ و اگر بدون شيلد باشد UTP‏ ناميده مي‏‌‏شود.
‏2ـ كابل كواكسيال كه به دو صورت 50‏ و 75‏ اهم وجود دارد كه در شبكه‏‌‏هاي كامپيوتري از نوع 50‏ اهم با استانداردهاي RG- 8‏، RG- 9‏، RG- 11‏ و RG- 58‏ استفاده مي‏‌‏شود.
‏3ـ فيبر نوري: اساس كار اين نوع كابلها انعكاس نور است، در ابتداي مدار يك ديود نوراني و در انتهاي مدار يك فوتو ترانزيستور قرار مي‏‌‏گيرد. اين نوع كابلها به دليل عدم تلفات در فواصل طولاني استفاده مي‏‌‏شوند اما قيمت بالايي دارند. مشخصات انواع كابلها در جدول 1 آمده است.
‏تقسيم‏‌‏بندي شبكه‏‌‏ها از لحاظ جغرافيايي
‏1ـ LAN‏: شبكه‏‌‏هاي هستند كه وسعت آنها زير يك كيلومتر است و معمولاً در يك يا چند ساختمان مجاور هم بسته مي‏‌‏شود و مورد استفاده قرار مي‏‌‏گيرد و داراي تعداد host‏هاي محدودي است.
‏2ـ MAN‏: شبكه‏‌‏هايي هستند كه گستره آن مي‏‌‏تواند يك شهر يا چند شهر مجاور هم باشد در اين شبكه تعدادي شبكه LAN‏ داريم.
‏3ـ WAN‏: داراي گسترة بسيار زيادي مثل كل يا قسمتي از كره زمين است بدين صورت كه بين server‏هاي كشورهاي مختلف ارتباط Point to Point‏ برقرار است كه اين ارتباط مي‏‌‏تواند توسط ماهواره، فيبرنوري و ... باشد و آن كشور خود زير شبكه‏‌‏اي دارد و server‏ اصلي آن كشور به server‏هاي ديگري كه در آن كشور به عنوان زيرشبكه‏‌‏اش هستند سرويس مي‏‌‏دهد.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4732 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 19

حجم فایل:164 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل