دانلود مقاله حجاب اسلامی و پدیده مد

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 3 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

 ‏حجاب اسلامی و پدیده مد
www.PersianOne.com -> ‏اخبار و حوادث
‏نویسنده: rana_shams,  ‏تاریخ: سه‌شنبه 14 شهریور 1385 - 23:30    ‏عنوان:  ‏حجاب ‏اسلامی و پدیده مد
‏یکی از قاعده‌های رفتاری نامطلوب متداول در جامعه که ‏به گونه‌ای تهدیدگر مقوله حجاب محسوب می‌شود مسئله رواج «مد» در بین جوانان است. مد ‏اگرچه اصطلاحی برگرفته از علم آمار و در معنای یک عامل مشخص کننده است اما در علوم ‏اجتماعی و به ویژه جامعه‌شناسی مد به نحوه پوشش و لباس پوشیدن و همچنین نوع آرایش ‏اطلاق می‌شود و در عین حال متوجه چیزی است که در مقطعی از زمان بیشترین استفاده را ‏دارد.
‏گرایش به مقوله مد را جامعه‌شناسان در میان جمعیت جوان بیشتر از ‏افراد سالخورده گزارش کرده‌اند و دلایل این امر را در اموری چون برخورداری جوانان ‏از روحیه تنوع‌طلبی و ثبات‌کاری کمتر در مقابل سالخوردگان (با افزایش سن، ثبات در ‏منش جای تنوع‌طلبی را می‌گیرد)، خودرأیی در جوانان، عدم حصول ناصحیح و برخورد ‏نامعقول با پدیده‌هایی چون ماهواره، اینترنت و محصولات فرهنگی دنیای غرب، عدم ‏جامعه‌پذیری اصولی و صحیح جوانان در خانواده، مدرسه، وسایل ارتباط جمعی و... معرفی ‏می‌کند و نتایج آن را در اموری چون خروج از حالت طبیعی اعتدال، احساس خلاء‌ در ‏زندگی، آلت دست شدن، کم شناختی نسبت به ارزش و شخصیت خود و غوطه‌وری در فرهنگ مصرفی ‏و گرفتار آمدن در دایره نامطلوب انفعال و از دست دادن هوشیاری سیاسی و اجتماعی ‏می‌دانند.
‏اگرچه و در واقع مدگرایی با اهدافی سیاسی تبلیغ می‌گردد و حاصل ‏آن گسترش روحیه مصرف‌گرایی از یک سو و گرم شدن بازارهای تولیدی جوامع غربی از دیگر ‏سو است اما این پدیده در عمل از یک سو هویت ملی و از طرف دیگر هویت دینی جوامع را ‏هدف قرار داده و در خصوص مسئله حجاب تهدیدی اساسی فرا روی این مقوله محسوب می‌شود. ‏چه آنکه این مسئله در ابتدا به شکل پدیده‌ای ارزشی در میان قشرهای بالای جامعه و به ‏تقلید از غرب و فرهنگ غیربومی ترویج می‌گردد و سپس در میان سایر اقشار جامعه رواج ‏پیدا می‌کند و پس از آنکه در میان قشر فرودست عمومیت یافت، متوجه نوخواهی و ‏تنوع‌طلبی جدید گردیده و این سیر تسلسل‌وار ادامه می‌یابد. به نظر می‌رسد سیر حرکت ‏ارزش‌ها در جامعه در این خصوص معنای خود را بازنمایی کند. «نکته قابل توجه در این ‏تغییر آن است که اولاً پدیده‌های ارزشی قشر بالا مانند موج به مرور زمان قشرهای ‏دیگر جامعه را فرا می‌گیرد و ثانیاً به مجرد اینکه این پدیده به قشر متوسط سرایت ‏کرد و آنها خود را به مقیاس‌های ظاهری آراستند قشر بالا مجدداً برای متمایز ساختن ‏خود یک موج دیگری تولید می‌کند

‏توجه به گونه‌‌های مختلف مد که در قالب ‏بیتل، رپ‌وسپ، هیپی، متالیک، هوی، هوی‌‌متال و... هرازگاهی در جامعه ایران رشد ‏می‌یابد ضرورت تأمل جدی به این مسئله را فراروی متولیان فرهنگی جامعه قرار می‌دهد و ‏به نظر می‌رسد تلاش برای ارائه الگویی مناسب در پوشش در کنار ضرورت توجه به فرآیند ‏جامعه‌پذیری جوانان از کودکی تا جوانی امری شایسته دقت در این باب باشد.
‏در ‏ادبیات اسلامی آنچه را می‌توان به عنوان معادلی برای «مد» معرفی کرد مسئله تقبیح ‏شده تشبه زن به مرد و بالعکس است و در راستای همین امر است که تنها رنگ مکروه لباس ‏در اسلام رنگ سیاه معرفی شده و در باب لباس دایره انتخاب با خط قرمز پرهیز از لباسی ‏که موجب شهرت گردد معین گردیده است و افزون بر آن عفت در پوشش در قالب گزینش ‏جامه‌ای معرفی گردیده که با هویت دینی، هنجارهای اخلاقی، شخصیت والای انسانی و ‏ارزش‌های متعالی اجتماعی سازگار باشد.
‏در باب تشبه و ضرورت پرهیز از آن در ‏اسلام احادیث و روایات متعددی آمده است که از آن جمله است: «عن ابی عبدالله (ع) عن ‏ابائه علیهم السلام قال،‌کان رسول الله (ص) یزجر الرجل آن یتشبه بالنساء و ینهی ‏المراه ان تشبه بالرجال فی لباسها... : رسول خدا (ص) از مردی که در لباس پوشیدن ‏مانند زنان عمل کند و زنی که مانند مردان عمل نماید بیزار است.» و یا در عروه ‏الوثقی آمده است: «‏لباس شهرت یعنی پوشیدن لباسی که در شأن کسی نباشد و موجب شهرت و ‏انگشت‌نما شدن وی شود.» و یا از امام حسین(ع) نقل شده است: «من لبس ثوباً یشهره ‏کساه الله یوم القیامه توماً ثوباً من النار: کسی که لباس شهرت بپوشد در روز قیامت ‏خداوند او را لباسی از آتش خواهد پوشاند.»
‏نظر به آنچه گذشت از سوی مطلوبیت ‏حجاب اسلامی برای زن و مقصود بودن آن در آیین مقدس اسلام روشن می‌گردد و از دیگر سو ‏آنچه برخلاف این پوشش مورد استفاده قرار گیرد و یا آنکه این امر را مخدوش ساخته و ‏مورد تهدید قرار دهد ناپسند و خارج از آموزه‌های دینی حجاب محسوب ‏می‌گردد.
‏نویسنده: MiLaD_DuffyBaz,  ‏تاریخ: سه‌شنبه 14 شهریور 1385 - 23:39    ‏عنوان:  
‏نویسنده: enrique,  ‏تاریخ: سه‌شنبه 14 شهریور 1385 - 23:47    ‏عنوان:  

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3723 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 3

حجم فایل:19 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل