دانلود مقاله قانون اساسی 28 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 29 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏قانون اساسی
‏مفهوم
‏قانون اساسی ‏در مفهوم عام به کلیه قواعد و مقررات عرفی و ‏مدون یا پراکنده ای گفته می شود که مربوط به قدرت و اجرای آن است. بنابراین اصول و ‏موازین حاکم بر روابط سیاسی افراد در ارتباط با دولت و نهادهای سیاسی کشور و شیوه ‏تنظیم آنها همچنین کیفیت توزیع قدرت میان فرمانروایان و فرمانبران از زمره قواعد ‏قانون اساسی است. با این برداشت هیچ جامعه کشوری یا دولت-کشوری نمیتوان یافت که ‏فاقد قانون اساسی باشد. ‏در گذشته ها این مفهوم یا به صورت مقررات موضوعه ‏پراکنده یا مدون یا عرفی یا مخلوطی از انواع آن در جوامع بزرگی مانند ‏مصر قدیم ‏و ‏ایران ‏باستان ‏و ‏یونان باستان ‏و رم و چین وجود داشته است. ‏لکن از ‏قرن 18 ‏شکل جدیدی یافته و به صورت سندی در ‏آمده است که اساسی ترین قواعد و مقررات و اصول حاکم را در خود گرد آورده است.
‏دلایل ظهور
‏قوانین اساسی در موارد زیر پای به عرصه هستی نهاده اند:
‏تحول تدریجی جوامع
‏به دنبال تحول تدریجی جوامع و آمادگی ذهنی ‏فرمانروایان و شهروندان. ‏به بیان دیگر در این صورت فرمانروایان روشن بین به ‏منظور حفظ و تداوم موقعیت و مقام خود با اعطای شماری از حقوق به شهروندان از راه ‏صدور منشور و فرمان به نوعی قانون اساسی تن در داده اند. پادشاه بریتانیا ( ‏انگلستان) در سال 1215‏م ‏با صدور منشور کبیر اولین قانون اساسی ‏را زیر فشار شرایط اجتماعی و سیاسی پایه گذاری کرد.
‏ایجاد کشورهای جدید
‏پس از اینکه مستعمرات به استقلال و حاکمیت رسیدند ‏خود موقعیت دیگری بود برای تصویب قوانین اساسی که هم ساختارهای سیاسی جامعه جدید را ‏تدارک می دید و هم سند استقلال و حاکمیت این کشورها تلقی می گردید. مانند: کشورهای
‏یوگسلاوی و چکسلواکی بعد از ‏جنگ اول جهانی (1914- 1918)
‏حوادث دگرگون کننده
‏حوادث دگرگون کننده مانند انقلاب ها و کودتاها و ‏جنگ های داخلی که منجر به سقوط رژیم موجود و استقرار رژیم جدید می گردد. مانند ‏قانون اساسی 1285 ‏و 1286 ‏ایران ‏پس از ‏انقلاب مشروطیت و ‏قانون اساسی جمهوری اسلامی ‏در سال 1358 ‏از این گونه موارد به شمار می روند.
‏انواع قانون اساسی
‏قانون اساسی از دیدگاه های مختلف تقسیم می شود:
‏قانون اساسی عرفی و قانون اساسی موضوعه
‏قانون اساسی عرفی نیز مانند ‏قانون اساسی موضوعه مربوط به انتقال و اجرای قدرت و ساختار سیاسی هر کشوراست که در ‏اثر تحولات تدریجی به وجود آورده است. قانون اساسی عرفی مجموعه ای از اعلامیه ها، ‏منشورها و مصوبات مجلس قانونگذاری است مانند قانون اساسی بریتانیا. اما قانون اساسی ‏موضوعه توسط ارکان های مؤسس ( مجلس مؤسسان، آراء مردم یا سایر دستگاه هایی که برای ‏این منظور به وجود می آیند) در یک یا چند متن تهیه و به تصویب می رسد. مثل قانون ‏اساسی سوئیس.
‏قانون اساسی سخت (انعطاف ناپذیر) و قانون اساسی نرم (انعطاف پذیر(
‏قانون اساسی سخت و نرم را از جهت نحوه تجدید نظر (بازنگری) به این نام می ‏خوانند. زیرا قانون اساسی نرم را مانند قانون اساسی عادی از طریق مجالس مقننه با ‏همان تشریفات قانونگذاری تجدید نظر قرار می دهند. اما قانون اساسی سخت را توسط مجلس

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3567 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 29

حجم فایل:45 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل