مقاله هارد درايو و كنترلر آن word
دسته بندي :
مقاله »
علوم پایه
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 23 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
هارد درايو و كنترلر آن
براي كنترل اطلاعات در هارد ديسك و نحوة ذخيرة آن بر روي صفحات مغناطيسي آن و خواندن محتويات آن به حافظه RAM از يك مدار كنترلر استفاده ميشود كه معمولاً در كامپيوترهاي XT بر روي يك بورد موسوم به كنترلر هارد بوده و در يك اسلات قرار ميگيرد. در هاردهاي جديد بر روي خود هارد ديسك تعبيه ميشود و از يك كارت به عنوان واسط بين كنترلر و هارد و مادربورد استفاده ميشود. اگر سيستم ON board باشد اين واسط يا آداپتور بر روي مادربورد قرار ميگيرد ولي اگر ON bord نباشد بر روي يك كارت موسوم به مالتي I/O وجود دارد. در بسياري از سيستمهاي ON bord لين قابليت كه بتوانيم قسمت مربوطه روي مادربورد را غير فعال نماييم و يك كارت واسط در اسلاتها قرار دهيم، را فراهم ميسازد. براي اينكار بايد جامپر مربوط به هارد (مثلاً IDE) را بر روي مادربورد غير فعال (Disable) و بر روي كارت فعال (Enable) نماييم و آنگاه كارت را در يك اسلات قرار دهيم. دراين نوع سيستمها براي اينكار يك سوئيچ يا جامپر وجود دارد. با غير فعال كردن اين جامپر يا جامپرها ميتوانيم يك كارت مالتي I/O را در اسلاتها قرار دهيم. شكل 8-9 يك نوع مالتي I/O را نشان ميدهد (روي كارت مالتي I/O هر سه واسط هارد، فلاپي و I/O وجود دارد) ولي براي كنترل هارد به تنهايي نيز كارتهاي موسوم به كنترلر هارد (مثلاً IDE) وجود دارد كه از آنها نيز ميتوانيم استفاده نماييم.
انواع كنترلرها
تقريباً تمامي كنترلرهاي مهم هاردهاي موجود را در چهار نوع تقسيمبندي مينمايد كه عبارتاند از IDE ,SCSI,ESDI,ST506 فرمت ذخيره اطلاعات نه تنها به نوع كنترلرها بلكه به نسبت انتقال اطلاعات بين كامپيوتر
و هارد بستگي دارد.. براي انتقال اطلاعات از هارد به حافظة DRAM، كنترلر از اينترفيسهاي مختلف همانند باياس و داس، برنامههاي كاربردي و شايد بسياري برنامههاي TSR استفاده مينمايد، كه اين سطوح مختلف بر روي سرعت انتقال تاثير نامطلوب ميگذارد.
كنترلر ST 506
كنترلر فوق به عنوان اولين كنترلر هارد در دنياي كامپيوتر استفادههاي زيادي داشته است و نام آن نشان ميدهد كه مربوط به كمپاني سيگيت ميباشد كه يكي از كارخانههاي مهم سازنده هارد در دنيا ميباشد. حتي اكنون نيز از ساختار اين كنترلر به طور گسترده استفاده ميشود، اين استفاده در كنترلرهاي جديد IDE ، در اشكال مختلف به چشم ميخورد.
معمولاً هاردهاي طراحي شده توسط كنترلر 506 ST از برچسب MFM/RLL برخوردار ميباشد. به وسيله اين برچسب يا سوئيچ مربوطه ميتوانيم يكي از دو روش ذخيرهسازي را براي هارد فوق انتخاب نماييم. انتخاب حالت RLL ترجيحاً برتر خواهد بود. زيرا ظرفيت ذخيرهسازي اطلاعات را بيشتر مينمايد. به خاطر استفاده زياد اين كنترلر و داشتن مجموعه مختلف استانداردهاي سختافزاري و پشتيباني كامل باياس از آن هنوز تاثير روش و كار آنرا در اغلب كنترلرهاي جديد مشاهده ميكنيم. به عنوان مثال كنترلهاي IDS و SCSI در اغلب موارد با 506 ST سازگار ميباشد كه در ادامه آن را بحث خواهيم كرد.
در كنترلر استاندارد 506 ST هارد در درايو و كنترلر دو قسمت كاملاً جدا از يكديگر ميباشند، قسمت كنترلر به صورت يك كارت در اسلات ها قرار دارد. اين كنترلر ميتواند حداكثر دو عدد هارد را پشتيباني نمايد. در اين كنترلر دو عدد كابل از كنترلر به هاردها وصل مي