نقش جنگل در اقتصاد و کشاورزي ايران 14 ص

دسته بندي : انسانی » اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 12 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏نقش جنگل در اقتصاد و کشاورزي ايران
 ‏رشد ‏روز افزون جمعيت جهان ، و تامين غذا و بهداشت به عنوان اولين نيازهاي ميلياردها ‏انسان از مهمترين مشکلات قرن اخيراست.
  ‏درحال حاضر ‏ميليونها انسان درجهان از گرسنگي رنج مي برند و درعين حال هر ده سال يک ميليارد نفر ‏به جمعيت جهان افزوده مي شود.
 ‏از ‏طرفي ناکامي بشر براي يافتن محيط زيستي مناسب در ساير کرات منظومه شمسي باعث شده تا ‏تلاش براي تامين غذا ، به استفاده از امکانات کره زمين محدود شود.به دليل همين ‏محدوديت ، انسان با بکار گرفتن شيوه هاي ‏پيشرفته علمي سعي مي کند تا هر روز به کميت و ‏کيفيت محصول درواحد سطح بيفزايد که اين امر خود باعث بهم خوردن قوانين طبيعت مي شود ‏و در دراز مدت مشکلات فراواني را بوجود مي آورد که دربسياري از کشورهاي پيشرفته ‏تجربه شده است ، و بيم آن مي رود که کشاورزي مدرن با شکستي فجيع روبرو شود.
 ‏در ‏اين مقاله سعي برآن است که با اشاره به اهميت آب و خاک و هوا ورابطه جنگل با هريک ‏ازآنها، نظر برنامه ريزان جامعه به حفاظت و احياي جنگلها جلب شود.
‏2
 
 
‏خاک
‏خاک ‏يکي از منابع طبيعي و شايد مهمترين زيربناي تمدن هر کشور است و در واقع مسير پيشرفت ‏يا سير قهقرايي هر جامعه را اصول و چگونگي بهره برداري از حاک تعيين مي کند.
 ‏لايه نازکي از پوسته زمين را که ‏روي سنگها قرار گرفته ، خاک مي نامند که در هر گرم آن ميليونها باکتري تک ياخته و ‏موجودات ذره بيني وجود دارد، و منشاء مواد معدني آن متعلق به سنگها و منشاء مواد ‏آلي آن وابسته به پوشش زنده ي آن و ميکروارگانيسم ها است.
 ‏قرنها طول مي کشد تا فقط يک سانتيمتر خاک بر روي زمين پديد ‏آيد ، و در مناطق مختلف مقدار و حاصلخيزي خاک متفاوت است . عمق متوسط تقريبي خاک
‏3
‏هجده سانتيمتراست و در يک کلام حيات تمام انسانها و گياهان و جانوران بسته به اين ‏قشر نازک است که به خاک سطح الارضي معروف است.
 ‏متاسفانه در سراسردنيا سالانه 25 ميليارد تن خاک به وسيله ‏رودها به اقيانوسها مي ريزند که به دليل نداشتن پوشش گياهي مناسب تحت بارش باران ‏شسته شده اند.
 ‏در ‏چند دهه ي اخير ، ريشه کن کردن صدها هزار درخت و نابودي ميليونها هکتار جنگل براي ‏منظورهاي مختلف سبب شده تا باران هاي سنگين بخش هاي بزرگي از خاک سطحي را شسته و از ‏ميان ببرد.
 ‏آب
 ‏کره ‏خاکي ، دنيايي است که آن را محيطي آبي به نام ‏هيدروسفر پوشانده است ، هيدروسفر شامل اقيانوسها ، درياها و همه منابع آبي ‏ديگراست .(تا عمق 12 کيلومتر)
 ‏زيست ‏در اقيانوسها ظاهر شد و شکل گرفت .اما بطورکلي امروزه در کره زمين مکانيسم پيچيده ي ‏حيات بدون آب شيرين و در واقع بدون بخش کوچکي از آب که هرساله در چرخه ي آب بصورت ‏تبخير، بارش ، نفوذ به زمين و جاري شدن در سطح آن تجديد مي شود ممکن نخواهد بود.
‏5
  
 
  ‏بر پايه ي برآورد هاي به دست آمده (‏يونسکو) سالانه 505 ‏هزار کيلومتر مکعب آب از سطح اقيانوسها تبخير مي شود. اما 458 هزار کيلومترمکعب از ‏آن مستقيما بر اقيانوسها مي بارد و تنها 47 هزار کيلومتر مکعب از آن به شکل ابر از ‏اقيانوسها دور مي شوند و بر روي قاره ها مي بارند و همين آب است که مصارف صنعتي ، ‏کشاورزي و عادي انسان را تامين ميکند.
 ‏در ‏حقيقت سالانه 119 هزار کيلومتر مکعب آب به صورت باران بر قاره ها مي بارد و اختلاف ‏اين دومقدار( 72 = 47 - 119) ناشي از رطوبت موجود در اتمسفر ، خاک و پوششهاي گياهي ‏است که توسط يک چرخه دائمي در اثر تبخير از آبهاي سطحي ، تراوش بر گهاي گياهان و ‏انقباض مولکولهاي ‏آب موجود در آتمسفر ‏تامين مي شود . بطور کلي اين مقدار بارش سالانه (119کيلومتر مکعب) تنها برابر 1% ‏آبهاي جاري و 0.1% آبهاي زير زميني است که خود مهمترين عامل ادامه زيست در سياره ي ‏ما شمرده مي شود ‏چرا که پوشش گياهي خاک را ‏، که براي کشاورزي اهميت فراوان دارد ، سيراب مي سازد و ادامه زيست و کسترش جنگلها

 
دسته بندی: انسانی » اقتصاد

تعداد مشاهده: 4809 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 12

حجم فایل:66 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل